Zasavica, oaza netaknute prirode

Vojvodina ima tu draž da me uvek iznenadi na nov način. Izlet do Iriga, Sremske Mitrovice i Zasavice odlikuje se pravim vojvođanskim duhom – lagano i hedonističko putovanje kroz ravnicu, istoriju, vina i lepote prirode.

Krstarenje neodoljivim Uvačkim jezerom

Zahvaljujući Najlepšem poslu u Srbiji, koji mi je obezbedio Serbian Adventures, dobila sam priliku da predstavim Uvačko jezero iz više perspektiva. Svako otkriće bilo je priča za sebe vredna prepričavanja i posebnog foto-albuma. Ovaj blog posvećujem svojoj najuzbudljivijoj plovidbi Uvcem.

Čarolije skrivene između Niša i Pirota

Ako se zaputite južno od Niša, znajte da ćete se na tom putu susresti s čudima prirode kojima je i sam Josif Pančić bio oduševljen, svetinjama sa zanimljivim istorijatom, skokovima u praistoriju, hajking izazovima i još mnogo čime.

Čegarski ponos i bol

Ako odlučite da posetite Niš, nipošto nemojte propustiti da posetite spomenik na Čegru i Ćele-kulu, posvećene srpskim junacima stradalim u čuvenoj bici.

Niš: Grad velikog srca i široke duše

Slasno i glasno, tim rečima bih opisala jug, koji sam znala i kom sam se radovala! Međutim, avanture u Nišu i okolini donele su mi mnogo više od poznatih zvukova džeza, južnjačkog akcenta, živih boja povrća i ukusa roštilja. Malo je reći da sam ostala raspamećena.

Pešter: Avantura za čistu desetku!

U obilasku sjeničkog kraja, jedan dan avanture provela sam na Pešterskom polju. Videla sam otiske kopita konja Svetog Đorđa utisnute u dvoboju s troglavom aždajom, otkrila sjajnu osmatračnicu s koje pešterske bake motre na stoku na ispaši i saznala zašto Pešter nazivaju srpskim Sibirom. Potom sam ovaj savršeni dan zaokružila hrskavom pastrmkom iz reke Vape. Primamljivo, zar ne?

Neponovljiva adrenalinska fruškogorska avantura

Ovo putovanje prepričavala sam mnogo puta i u mislima ga oživljavala do detalja. Satkano je od koloritnih pejzaža, adrenalinskog naboja i zanimljivih predela. Obuhvatilo je široku paletu ukusa i trenutke kada sam od utisaka zanemela! Ako su to sastojci i tvoje avanture iz snova, ova te sigurno neće razočarati!

Sjenica, nebrušeni dijamant na jugozapadu Srbije

Mada je Sjenica mesto nešto skromnijeg života, turistička atraktivnost sjeničkog kraja nije nimalo! Od kulturno-istorijskih pečata koje nosi, preko tradicije nesvakidašnjih manifestacija i običaja, do prirodnih atributa koje poseduju sjenička strana Uvca i Peštersko polje, sve mi je bilo novo i uzbudljivo.

Pronađi ture

Pronađite svoju željenu turu!